ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '70

Η εμπορική επωνυμία Arena δημιουργήθηκε από τον οραματιστή των σπορ Χορστ Ντάσλερ, γιο του ιδρυτή της Adidas και Προέδρου της Adidas Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972 που έγιναν στο Μόναχο ο Ντέσλερ ήταν στο χώρο της πισίνας όταν ο Μαρκ Σπιτς κέρδισε τα ιστορικά 7 χρυσά μετάλλιά του. Ο Ντέσλερ, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, βρέθηκε να παρακολουθεί με δέος καθώς εκτός του ότι ο Σπιτς έγινε ο πρώτος αθλητής που κέρδισε 7 χρυσά μετάλλια σε μια Ολυμπιάδα, ήταν συγχρόνως ο αθλητής που έσπασε 7 παγκόσμια ρεκόρ. Ο Ντάσλερ άρχισε αμέσως να καταστρώνει σχέδια για μία εταιρεία μαγιό αφιερωμένη σε υδάτινα σπορ και δημιούργησε τη νέα εμπορική επωνυμία μαγιό υψηλών επιδόσεων που είναι γνωστή σήμερα με την ονομασία Arena.

Το 1973, μόλις ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Arena λανσάρισε στην αγορά την πρώτη κολεξιόν μαγιό για αθλητικές διοργανώσεις, με την παρουσίαση της τεχνολογίας Skinfit®. Η τεχνολογία Skinfit® έγινε γνωστή στον κλάδο ως ένα «τεχνολογικό μαργαριτάρι». Το νέο εξαιρετικά ελαφρύ ύφασμα ζύγιζε μόνο 18 γραμμάρια και ήταν σχεδιασμένο έτσι ώστε να εφαρμόζει στο σώμα ενός κολυμβητή σαν ένα «δεύτερο δέρμα».

Την επόμενη χρονιά, η Arena υπέγραψε το πρώτο συμφωνητικό χορηγίας με αθλήτρια και συγκεκριμένα με την Αυστραλέζα κολυμβήτρια Σέιν Γκουλντ. Η Γκουλντ ήταν ο «Θηλυκός Σπιτς» των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972 που διεξήχθησαν στο Μόναχο, καθώς κέρδισε 5 Ολυμπιακά μετάλλια σε ατομικά αγωνίσματα. Δουλεύοντας σε στενή συνεργασία με τη Γκουλντ, η Arena ανέπτυξε το 1974 τη «Γυναικεία Κολεξιόν Μαγιό Σέιν Γκουλντ».

Ο Ντέσλερ γνώριζε ότι οι χορηγίες αθλημάτων ήταν το κλειδί για την επιτυχία της εμπορικής επωνυμίας Arena κι έτσι για να προετοιμαστεί για την επόμενη Ολυμπιάδα, η Arena ξεκίνησε να υπογράφει συμφωνητικά με άλλους αθλητές οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να παρέχουν ανατροφοδότηση (feedback) αναφορικά με τη σχεδίαση και ανάπτυξη νέων προϊόντων, ενώ συγχρόνως θα καλλιεργούσαν ενθουσιασμό για τα υδάτινα σπορ. Έως το 1976, οι αθλητές της Arena ήταν έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ, όπως επίσης και τα προϊόντα της Arena. Μέλη της αρχικής Ομάδας των Ελίτ της Arena ήταν παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως ο Μαρκ Σπιτς (Η.Π.Α.), η Νοβέλα Καλιγκάρις (Ιταλία), ο Στιβ Φέρνις (Η.Π.Α.), ο Ντέιβιντ Γουίλκ (Ηνωμένο Βασίλειο), η Σίρλεϊ Μπάμπασοφ (Η.Π.Α.), ο Γκάρι Χολ (Η.Π.Α.), ο Κλάους Ντιμπιάζι (Ιταλία), η Ουλρίκα Κνάπε (Σουηδία), καθώς και η Μαξίν «Μίκι» Κινγκ (Η.Π.Α.). H Ομάδα των Ελίτ της Arena ήταν εφοδιασμένη με την πρώτη κολεξιόν σκούφων και γυαλιών κολύμβησης που ήταν ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες αθλητών που συμμετέχουν σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Η σκληρή προσπάθεια που κατέβαλλαν οι αθλητές κατά την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ απέφερε καρπούς και είχε σαν αποτέλεσμα η Ομάδα των Ελίτ της Arena να κερδίσει το εκπληκτικό νούμερο των 44 Ολυμπιακών μεταλλίων. Δύο χρόνια αργότερα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης του Βερολίνου οι αθλητές που φορούσαν τα προϊόντα της Arena κέρδισαν συνολικά 62 μετάλλια, σχεδόν το 75% του συνολικού αριθμού μεταλλίων και έσπασαν 9 παγκόσμια ρεκόρ. Μέλη της αρχικής ομάδας συνέχισαν τις επιτυχίες, καταρρίπτοντας συνολικά 83 παγκόσμια ρεκόρ.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80

Έχοντας συνηθίσει στο να βρίσκονται οι αθλητές της στην κορυφή, το 1980 η Arena παρουσίασε το Flyback®. Το Flyback ήταν παγκοσμίως το πρώτο μαγιό για επαγγελματίες κολυμβητές, το οποίο ήταν σχεδιασμένο με λεπτές τιράντες ώστε να δημιουργεί μεγαλύτερα ανοίγματα των ώμων και να αφήνει ακάλυπτη την πλάτη έτσι ώστε να επιτρέπει στους αθλητές το πλήρες εύρος κινήσεων του επάνω μέρους του σώματος. Μέχρι και σήμερα, πολλοί επαγγελματίες της κολύμβησης και των καταδύσεων εξακολουθούν να προτιμούν την ελευθερία κινήσεων που παρέχει το στυλ Flyback, γι’ αυτό και η δημοφιλής αυτή σχεδίαση μαγιό εκσυγχρονίστηκε και παρουσιάζεται στην τωρινή μας κολεξιόν.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στη Σεούλ, το νεότερο μέλος της Ομάδας των Ελίτ της Arena, o Ματ Μπιόντι έγινε ο 2ος κολυμβητής που κέρδισε 7 μετάλλια σε μια Ολυμπιάδα. Φτάνοντας πολύ κοντά στο να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Σπιτς, τα 5 από τα 7 μετάλλια που κέρδισε ο Μπιόντι ήταν χρυσά και 4 από αυτά κατακτήθηκαν με χρόνους νέων παγκόσμιων ρεκόρ. Ο Μπιόντι, ο πρώτος κολυμβητής με χρόνο κάτω από 49 δευτερόλεπτα στα 100 μ. ελεύθερο, είναι γνωστός επίσης ως 3 φορές Ολυμπιονίκης, 11 φορές νικητής Ολυμπιακού μεταλλίου, 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, 24 φορές εθνικός πρωταθλητής Η.Π.Α. και κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ. Είναι σήμερα μέλος της διακεκριμένης λίστας των πλέον φημισμένων της Ολυμπιακής ομάδας των Η.Π.Α.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '90

Στην αρχή της δεκαετίας του '90 η Arena ήταν έτοιμη να λανσάρει στην αγορά ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα: το AquaRacer®. Το AquaRacer ήταν σχεδιασμένο να κάνει τους κολυμβητές πιο ευκίνητους μέσα στο νερό λόγω του πιο λείου φινιρίσματος και της εξαιρετικής εφαρμογής στο σώμα, που επιτρέπει τη μέγιστη ελευθερία κινήσεων. Το 1997, η Ομάδα Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Arena έκανε για άλλη μια φορά το θαύμα της και άφησε τον κόσμο έκπληκτο με την παρουσίαση του X-Flat®, ενός υφάσματος που ήταν ακόμη λεπτότερο, πιο λείο και ελαφρύτερο από το AquaRacer. Όντας 25% ελαφρύτερο από οποιοδήποτε άλλο ύφασμα που χρησιμοποιείται για την ένδυση επαγγελματιών αθλητών, το X-Flat ήταν απλώς μια πρόγευση του τι θα ακολουθούσε το 2000. Ταυτόχρονα, η Ομάδα των Ελίτ της Arena συνέχισε να εντάσσει στο δυναμικό της νέους ταλαντούχους κολυμβητές που στην πορεία έγραψαν ιστορία ως παγκόσμιοι πρωταθλητές. Η ομάδα περιελάμβανε ταλέντα όπως ο Αλεξάντερ Ποπόφ και η Φραντσίσκα φαν Άλμζικ, δύο από τους παγκόσμιους κυρίαρχους στην κολύμβηση της δεκαετίας του '90.

2000

Το κίνητρο της Arena να φτάσει πέρα από οποιοδήποτε καθιερωμένο όριο έδωσε στον κόσμο δύο νέα τεχνολογικά επιτεύγματα: το Powerskin® (2000) και το Powerskin X-Treme® (2004). Η τεχνολογία Powerskin σηματοδότησε τη νέα γενιά ολόσωμων μαγιό υψηλών επιδόσεων για επαγγελματίες που συμμετέχουν σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. Τα νέα αυτά μαγιό καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το σώμα ενός αθλητή.

Τα Powerskin® και Powerskin X-Treme® κέρδισαν το προνόμιο να συνοδεύουν τους μεγαλύτερους πρωταθλητές στα βάθρα απονομής μεταλλίων των πιο διάσημων τουρνουά κολύμβησης στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο.

Και στις μέρες μας παραμένουν τα αγαπημένα μαγιό αγώνων για ένα μεγάλο αριθμό πρωταθλητών της κολύμβησης, όπως η Λορ Μανοντού, ο Φιλίπο Μανίνι, ο Ρόναλντ Σούμαν, ο Ρικ Νίθλινγκ, ο Λάζλο Τσεχ και η λίστα συνεχίζεται...

2010 και το ΜΕΛΛΟΝ

Στην Arena κατανοούμε ότι όλοι οι αθλητές έχουν σαν κίνητρο τη νίκη. Είτε έχουν σαν στόχο να κατακτήσουν μια θέση στο βάθρο, είτε το να επιτύχουν το ατομικό τους ρεκόρ ο τελικός σκοπός είναι πάντα η νίκη. Το κατανοούμε διότι έχουμε το ίδιο κίνητρο. Από τη στιγμή που ο Χορστ Ντάσλερ, ιδρυτής της Arena ξεκίνησε το εγχείρημά του, η Arena ήταν προσηλωμένη στη νίκη. Είχαμε μόνο ένα σκοπό: να ενισχύσουμε και να προωθήσουμε τα υδάτινα σπορ. Επιδιώκοντας συνεχώς την ένταξη αθλητών με έμπνευση στην ομάδα μας, έχουμε προσφέρει με συνέπεια προϊόντα που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους και τις υπερβαίνουν. Για εμάς αυτό σημαίνει νίκη. Και με περισσότερα από 30 χρόνια πρακτικής εμπειρίας, έχουμε καθιερώσει μια ισορροπημένη σχέση μεταξύ των αθλητών μας και των προϊόντων μας. Για εμάς, αυτός είναι ο τρόπος να ανέβουμε μαζί σας στο βάθρο.