ΑΡΧΙΚΗ

AMREF

ΤΟ 2005 ΤΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (AMREF) ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΜΠΙΛ ΚΑΙ ΜΕΛΙΝΤΑ ΓΚΕΙΤΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΓΕΙΑ: «Η AMREF ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΣΩΖΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ».

ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ

Ενάμισι δισεκατομμύριο άτομα στον κόσμο είναι υποχρεωμένα να καταναλώνουν μολυσμένο νερό, το οποίο αποτελεί τον κύριο φορέα ασθενειών. Στην Αφρική, 4 στους 5 θανάτους σχετίζονται με το νερό. Η έλλειψη πόσιμου νερού είναι μία από τις θεμελιώδεις αιτίες της πείνας, των ασθενειών και της φτώχειας.

Το νερό συχνά βρίσκεται πολύ μακριά. Οι γυναίκες και τα παιδιά της Αφρικής περπατούν έως και 8 ώρες την ημέρα προκειμένου να συλλέξουν νερό, το οποίο συχνά είναι μολυσμένο. Εύκολα προσβάσιμο καθαρό νερό σημαίνει το να έχει κάποιος τη δυνατότητα να πιει, να πλύνει, να μαγειρέψει, να προσφέρει νερό στα ζώα μιας φάρμας και να ποτίσει καλλιέργειες: δραστηριότητες που φέρνουν υγεία και πρόοδο.

Το έργο

Η Arena και η AMREF αποφάσισαν να συνεργαστούν για την κατασκευή ενός αρτεσιανού πηγαδιού, στη συνοικία Μκουράνγκα της Τανζανίας. Οι στόχοι του έργου είναι να καταστήσει το καθαρό νερό εύκολα προσβάσιμο στις τοπικές κοινότητες, να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να διαχειρίζονται υπεύθυνα το νερό, να διδάξει διαδικασίες που αφορούν την υγεία και την υγιεινή. Η κατασκευή του πηγαδιού μαζί με την εκμάθηση της ορθής χρήσης του, στοχεύει στη μείωση της φτώχειας και των ασθενειών που πλήττουν πολύ κόσμο, εξασφαλίζοντάς τους με αυτόν τον τρόπο καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

AMREF

Η AMREF είναι ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός υγείας της Αφρικής, ο οποίος για περισσότερα από 50 χρόνια εργάζεται μαζί με τους κατοίκους της Αφρικής προκειμένου να βελτιώσει για αυτούς την κατάσταση της υγείας τους. Στην Αφρική, η AMREF διαχειρίζεται περίπου 140 έργα αναβάθμισης της υγείας: όλα αυτά τα έργα εξαρτώνται από ειδικούς, γιατρούς, μηχανικούς υδάτων και Αφρικανούς κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι έχουν πρωταρχικό ρόλο στην εύρεση λύσεων που είναι κατάλληλες και διατηρήσιμες, εντός των συνθηκών που επικρατούν στην Αφρική και οι οποίες θα αποφέρουν μόνιμα οφέλη.